Megnyílnak az első pályázatok

Indul a régóta várt pályázatok első hulláma!

Megszületett az Európai Bizottság és Magyarország közötti Partnerségi Megállapodás, így hazánk a 2014-ben induló hét éves uniós fejlesztési periódusban összesen több mint 34 milliárd eurónyi támogatásra lesz jogosult.

A 2014-2020 uniós költségvetési periódusban a magyar kormány tervei szerint a támogatandó kis- és középvállalkozások száma meghaladhatja a hatezret és várhatóan több mint 460 milliárd forint lesz az erre a célra összesen elkölthető forrás. A pályázatok kiírásához szükséges operatív programok még egyeztetés alatt állnak Magyarország és az EU között, ezért a hazai intézményrendszer csak a magyar költségvetés kockázatvállalása mellett írhat ki pályázatokat.

Az elsőként meghirdetésre váró pályázati kiírások várhatóan még szerény keretekkel fognak megjelenni., így várhatóan gyorsan kimerülnek a forrásaik. Azok a vállalkozások, amelyek felkészülten, átgondolt beruházási elképzelésekkel állnak a pályázati kiírások küszöbén, sokkal jobb eséllyel lesznek képesek a gyors pályázásra, így a támogatás elnyerésére.

Az első pályázatok nagy eséllyel a technológia-fejlesztés, piacra jutás, logisztikai beruházások és kutatás-fejlesztési projektek területén fognak megjelenni.