Május 1-től benyújtható a 100%-os, KÉPZÉSeket támogató pályázat

A mikro- és kisvállalkozások max. 10 millió Ft-ig, a középvállalkozások max. 50 millió Ft-ig, a nagyvállalkozások pedig 150 millió Ft-ig igényelhetnek támogatást a dolgozók képzési költségeire.

Támogatható tevékenységek:
A pályázati kiírás keretében kizárólag az alábbi képzéstípusok megvalósítására igényelhető támogatás:
• szakmai képzések;
• idegen nyelvi képzések;
• a vállalkozás működésével kapcsolatos képzések (pénzügyi, számviteli, adó, vám, társadalombiztosítási stb.) = minden olyan ismeret-, kompetenciafejlesztésre irányuló képzés, mely a vállalkozás fejlesztését vagy a munkavállaló magasabb szintű munkavégzését eredményezi;
• számítástechnikai, informatikai képzés.

Igényelhető támogatás:
1. mikro- és kisvállalkozásoknál: maximum 10 M Ft
2. középvállalkozásoknál: 1-50 M Ft
3. nagyvállalatoknál: 5-150 M Ft

Egyéb fontos tudnivalók:

Vásárolt szolgáltatásként megvalósuló képzések esetén:
• Kizárólag a támogatott képzés teljes időtartamára érvényes FAT intézményakkreditációs tanúsítvánnyal rendelkező intézmény által nyújtott képzés vehető igénybe.
• Az igénybe vett, vásárolt szolgáltatásként megvalósuló képzés kizárólag OKJ-s vagy akkreditált képzési program alapján megvalósított képzés lehet, melybe beletartoznak a fejlesztést végző gyártó cégek által akkreditált képzési programok is.
Belső képzés esetén intézményi akkreditáció nem szükséges.

Csak olyan képzési program fogadható el, mely alapján a képzés vizsgával zárul.

A teljes projekt időszakra vonatkozóan az egy személyhez köthető képzésre jutó támogatási összeg (mely magában foglalja a fent nevesített egyéb díjakat) nem haladhatja meg a 450.000,- forintot, valamint a 3.000,- Ft / fő súlyozott átlagos óradíjat.
A képzések időtartama minimum 20 óra / képzés.

A pályázó a támogatói döntés kézhezvételét követően, de még a képzések megkezdése előtt részletes ütemtervet köteles készíteni, amely tartalmazza a tervezett képzések pontos időpontját, helyszínét és résztvevőit.

A projektet a támogatói okirat kibocsátását követő 3 hónapon belül meg kell kezdeni.

A projekt megvalósítását a pályázó annak megkezdésétől számítva minimum 5 és maximum 20 hónapra tervezheti, amely tartalmazza a számlák kifizetési határidejét is.