Újabb munkahelyteremtő támogatás

Ismét megjelent és március végéig benyújtható a munkahelyeket teremtő beruházások támogatására kiírt hazai forrású pályázat.

A pályázat célja új munkahelyek létrehozását eredményező beruházások támogatása elsősorban az ország gazdasági, társadalmi és munkaerő-piaci szempontból kedvezőtlen helyzetű térségeiben, a hátrányos helyzetű munkavállalók foglalkoztatásának ösztönzése, a területi kiegyenlítő folyamatok elősegítése, a regionális különbségek mérséklése, a gazdasági fejlődés generálása, a fejlődőképes vállalkozások piaci pozíciójának megerősítése, versenyképességük javítása technikai, technológiai korszerűsítésük révén, a munkaerő-szerkezet átalakítása (képzettség, területi elhelyezkedés).

A pályázók új munkahelyenként 1,4 millió forint támogatást igényelhetnek, de bizonyos feltételeket teljesítve kiegészítő támogatásokra is jogosulttá válhatnak.
További kiegészítő támogatások elnyerésére van lehetősége annak a pályázónak, amennyiben
• a beruházás hátrányos helyzetű térségben vagy településen valósul meg,
• leghátrányosabb helyzetű kistérségek vagy települések esetén tovább nőhet a támogatás összege,
• szabad vállalkozási zónában valósul meg a beruházás,
• a pályázó a munkaügyi kirendeltségek nyilvántartásából kiközvetített álláskereső személyt foglalkoztatna,
• amennyiben roma munkavállalót foglalkoztat.

Így új munkahelyenként akár 2,5 millió Ft támogatás is elérhető.

Fontos tudnivalók:
- Legalább 2 fő teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló számára kell új munkahelyet biztosítani, 2 éves foglalkoztatási kötelezettség mellett
- Munkahelyteremtő BERUHÁZÁSnak kell megvalósulnia, annak a költségei képezik a pályázat költségvetését, és a támogatás mértéke: a beruházás költségvetésének a 10-50%-a. A beruházást 2012. november 30-ig be kell fejezni, és fenntartási kötelezettsége: 3 év.

Részletes tájékoztatással kapcsolatosan keresse kollégáinkat a 06-1-878-2190 telefonszámon vagy az info@pmkp.hu emíilcímen.