Hírek

 Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy Társaságunk 2016. évtől a pályázatokkal kapcsolatos tevékenységét megszünteti, melyre való tekintettel Társaságunknak a továbbiakban már nem áll módjában a kedves partnereink rendelkezésére állni a hírleveles tájékoztatás, konkrét elképzelések alapján történő pályázat figyelés, tanácsadás, szakmai konzultáció, projektgenerálás, pályázatírás és utógondozás tekintetében.

85 milliárd Ft forráskerettel meghirdetésre kerültek a Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése” célú páyázatok.

Már áprilisban 90 milliárd forint értékben nyílhatnak meg pályázatok a kis- és középvállalkozások számára, a 2014-2020 közötti fejlesztési időszakra rendelkezésre álló keretből.

70 pályázati felhívás meghirdetése várható 2015-ben a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) által, mintegy 830 milliárd forint összegben  - adta tájékoztatásul Rákossy Balázs, a tárca európai uniós források felhasználásért felelős államtitkára.

Pénteken jóváhagyta az Európai Bizottság az öt, legtöbbek által várt magyar Operatív Program (OP) támogatását, így akár már márciusban is sor kerülhet az első pályázati kiírásokra.

Az öt jóváhagyott operatív programon keresztül több mint 20 milliárd eurós, azaz több mint 6.000 milliárd forintos fejlesztés valósulhat meg Magyarországon.

Február 6-i határidővel megnyitásra került a korábban felfüggesztett „Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése” című (GOP-2011-3.2.1 kódszámú) pályázati felhívás.

A pályázatok benyújtására 2015. január 28. napjától 2015. február 6. napjáig nyílik lehetőség.

Biztosíték nyújtása nélkül juthat uniós támogatáshoz 2015. január 1-től, amennyiben a  pályázó rendelkezik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel, és nincs köztartozása.

8000 milliárd forint lesz a Magyarország számára lehívható támogatás a 2014-2020 pályázati ciklusban, amelynek 60%-a gazdaságfejlesztésre fordítható, míg az előző ciklusban erre a célra csupán a keret 16%-a jutott.

50%-os támogatási aránnyal megjelent a gépberuházásokat támogató pályázat, 8,5 milliárd Ft forrással.

120 milliárd Ft forrással indul 9 pályázat ezen a héten.

8,5 milliárd Ft-os keretösszegel indul a KKV-k legkeresettebb pályázata.

Október első napjaiban jelennek meg az új időszak első európai uniós pályázatai.

Indul a régóta várt pályázatok első hulláma!

Már augusztus végén várható a 2014-2020 időszak első EU-s pályázatainak a megjelenése.

A kormány szerdán véglegesítette a 2014-2020-as uniós költségvetési időszak operatív programjait. 

Májustól nyújthatnak be pályázatot 75%-os támogatásra az IKT szektor vállalkozásai.

A 2014-2020-as tervezési időszak legfőbb céljai: több pénz a vállalkozásfejlesztésre, átjárhatóbb Operatív Programok és kiemelt figyelem a K+F fejlesztésekre.

13 milliárd Ft-os forrással elindult január 9-én a munkahelyteremtést támogató pályázat, mely akár 70%-os vissza nem térítendő támogatást biztosít azon beruházások megvalósításához, melyek következtében legalább 2 fő új munkaerő kerül felvételre.

Ingatlanberuházások támogatására 4 régióban meghirdetésre került a telephelyfejlesztést és ipartelepítést támogató pályázat.

Budapesti és Pest megyei vállalkozásfejlesztési célú beruházások támogatására hamarosan indul a "komplex beruházásokat", kiemelten technológiafejlesztést támogató pályázati lehetőség, mely akár 50%-os vissza nem térítendő támogatást jelent a projektjük megvalósításához.

80 %-os, tanulónként 1,5 M Ft vissza nem térítendő támogatás igénylésére van lehetősége a tanulóképzéssel foglalkozó vállalkozásoknak: tárgyi eszközök: gépek, eszközök, berendezések, valamint szoftverek beszerzése esetén.

 3-20 M Ft vissza nem térítendő támogatás igényelhető a Közép-Magyarország régióban megvalósuló gépberuházási projektekre.

Magyarország jelentős lehetőséghez jut a 2014 és 2020 közötti időszakban - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten a Vállalkozásfejlesztési Tanács ülésén, ahol a következő hétéves időszak Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának (GINOP) tervezetét ismertette.

Akár 2,5 millió Ft-os vissza nem térítendő támogatás is igénybe vehető a most induló pályázat segítségével.

 A Vidékfejlesztési Minisztérium harmadszor is meghirdeti a LEADER Program pályázatait.

 4 mrd Ft-os kerettel megnyílt az agrár- és élelmiszeripari K+F támogatás.

5 milliárd Ft kerettel elindította a Nemzeti Fogalalkoztatási Alap az "első munkahely garancia" elnevezésű programot.

 

10 milliárd Ft támogatási keretösszeggel február 14-én indul a munkahelyteremtő beruházásokat támogató pályázat.

 Akár 100% vissza nem térítendő támogatás igényelhető pályakezdők alkalmazása esetén!

105 Mrd Ft-os keret, kedvezőbb feltételek, sokak számára válik elérhetővé.

December 10-től lehet benyújtani, akár 100%-os támogatás mellett.

Megújuló energia felhasználás és hatékony energiafelhasználás növelése a kiírásra kerülő KEOP pályázatok fő célja.

400 millió Ft keretösszeggel újra megnyílt a külpiaci megjelenést támogató pályázat.

November 26-ig lehet pályázni 3 régióban telephelyfejlesztés támogatására.

1,5 millió Ft támogatás / tanuló!
Indul a várva várt „Tanulóképzéshez kapcsolódó eszközbeszerzést támogató” pályázat!

Akár 70%-os, 50-től 300 millió Ft-ig terjedő vissza nem térítendő támogatás igényelhető az egészségügyi turizmus területén megvalósuló infrastrukturális- és szolgáltatás fejlesztésekhez.

Újabb 3 Mrd Ft munkahelyteremtésre: június végén további 2 munkahelyteremtést támogató pályázat indul.

Meghirdetére került 9 Mrd forintos kerettel a mikro-kis-és középvállalkozások munkahelyteremtő képességének támogatása tárgyú pályázat. Augusztus 1-től lesz benyújtható,  a források erejéig.

MEGJELENT az Új Széchenyi Terv keretében 4 régióban az „Üzleti célú szálláshelyek fejlesztése” című pályázati felhívás.

A konstrukció célja az üzleti szálláshelyek szolgáltatásainak fejlesztése, kapacitásának bővítése, kapacitáskihasználtságuk javítása, a fejlesztendő régióba érkező turisták által eltöltött vendégéjszakák számának és az átlagos tartózkodási idejüknek, ezen keresztül a szálláshely működéséből származó árbevételeknek a növelése, valamint a támogatott projektek megvalósításán keresztül munkahelyek megtartása, teremtése.

1 HÓNAPIG, KIZÁRÓLAG JÚNIUSBAN nyújthatók be a támogatási kérelmek .

Remélhetően már 2012-ben is pályázhatnak az Új Széchenyi-terv (ÚSZT) gazdaságfejlesztési operatív programjainak (GOP) támogatásaira az ötezer fő alatti településeken működő vidéki mikrovállalkozások. Az uniós területi lehatárolás miatt ezek a cégek eddig csak az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) keretében juthattak forráshoz.

Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TÁMOP-2.1.3-12 jelű, „Munkahelyi képzések támogatása” konstrukciókhoz kapcsolódó kitöltőprogramok módosulnak, ehhez kapcsolódóan a kiírások beadási határideje változik. A pályázatok benyújtására 2012. május 21-től van lehetőség.

- A mikro- és kisvállakozásoknak szóló pályázati kiírások esetében 2012. május 21-től folyamatosan lehet pályázatokat benyújtani

- A közép- és nagyvállalatok részére kiírt konstrukciók tekintetében a pályázatok benyújtása a következő szakaszok szerint lehetséges:

A mikro- és kisvállalkozások max. 10 millió Ft-ig, a középvállalkozások max. 50 millió Ft-ig, a nagyvállalkozások pedig 150 millió Ft-ig igényelhetnek támogatást a dolgozók képzési költségeire.

Támogatható tevékenységek:
A pályázati kiírás keretében kizárólag az alábbi képzéstípusok megvalósítására igényelhető támogatás:
• szakmai képzések;
• idegen nyelvi képzések;

A támogatást a mikro-, kis és középvállalkozásokon kívül a több mint 250 főt foglalkoztató nagyvállalatok is igényelhetik.

Ismét megjelent és március végéig benyújtható a munkahelyeket teremtő beruházások támogatására kiírt hazai forrású pályázat.

Februártól 4 millió Ft-ról 10 M Ft-ra emelkedik a vissza nem térítendő támogatás összege a "Kombinált mikrohitel" konstrukcióban, míg ai igényelhető hitel össze 8 millió Ft-ról 20 millió Ft-ra növekszik.

Új munkavállalók 50%-os BÉR ÉS JÁRULÉK TÁMOGATÁSA: Minimum 1 millió Ft, maximum 10 millió Ft.

Bővebb tájékoztatásért forduljon bizalommal szakértőinkhez – emailben vagy telefonon!

Versenyképes beszállítóvá válást célzó fejlesztésekre 25-500 M Ft támogatás lesz igényelhető.

Az elnyerhető támogatás minimum 10 millió Ft, maximum 30 millió Ft, mértéke maximum 78%.