2014-től a gazdaságfejlesztési támogatások időszaka indul

Magyarország jelentős lehetőséghez jut a 2014 és 2020 közötti időszakban - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter csütörtökön Budapesten a Vállalkozásfejlesztési Tanács ülésén, ahol a következő hétéves időszak Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának (GINOP) tervezetét ismertette.

2014-től a gazdaságfejlesztési programok kapnak prioritást, és Magyarország a számára rendelkezésre álló mintegy 7000 milliárd forint 60 százalékát gazdaságfejlesztésre szeretné költeni. A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programjának (GINOP) keretében használják majd fel az összes forrás csaknem 40 százalékát.

A legtöbb forrás - várhatóan mintegy 1200 milliárd forint - a foglalkoztatás ösztönzésére jut 2014 és 2020 között; ez az összeg duplája a jelenleginek.

A kis- és közepes vállalkozások versenyképességének javítására több mint 1100 milliárd forintot fordítana a kormány.

A harmadik legtöbb forrás - közel 900 milliárd forint - közlekedésre, míg több mint 800 milliárd forint - a jelenlegi keret háromszorosa - az energiahatékony gazdaságra jut, míg kutatás-fejlesztésre és innovációra több mint 700 milliárd forint lesz várhatóan, a jelenlegi duplája.

A beruházási, fejlesztési tervekeket érdemes, sőt, javasolt mielőbb kidolgozni, előkészíteni. Keressék bizalommal a szakértőinket, ahol megfelelő tájékoztatás és előkészítő együttműködésünk mellett biztosítjuk, hogy egy támogatási lehetőségről se maradjon le.

A nyári időszakban is folyamatosan rendelkezésre állunk a következő lérhetőségeinken: info@pmkp.hu; 06-30-236-1613.